BIM-coördinator voor the BIM Practice

The BIM practice zoekt een BIM-coördinator voor een fulltime (40 uur) functie. Je komt als BIM-coördinator te werken in een dynamische werkomgeving voor diverse opdrachtgevers.

Functie omschrijving

De BIM-coördinator is de coördinator die verantwoordelijk is voor het systeemtechnisch coördineren van het BIM specifieke aspect van het bouwproces. Je bent de technische spil op gebied van het koppelen van gebouwmodellen, de aspectmodellen en andere programma’s. Je hebt als taak het inrichten en toetsen van gebouwmodellen (model checking & clash control) en het genereren van informatie voor de productie. Je opereert als een systeembouwer en verankeraar van het BIM-proces en organiseert als mede teamspeler de samenwerking tussen de verschillende partijen. Omdat we aan geen partij gelieerd zijn kunnen we altijd de best passende oplossingen adviseren en implementeren.

Verantwoordelijkheden en taken

Als BIM-coördinator beschik je over technische, analytische en organisatorische competenties en ben je in staat om op operationeel niveau de samenwerking met interne en externe partijen ten uitvoer te brengen. Je bent bovendien analytisch ingesteld en beschikt over goede communicatieve eigenschappen om alle partijen op effectieve manier te laten samenwerken. Je bent op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen in het vakgebied en in staat om te beoordelen hoe je deze kunt vertalen naar de operationele context van de organisatie en de uitvoering van de bouwprojecten die met BIM worden uitgevoerd. Je hebt een HBO/WO werken denkniveau, actuele kennis en vaardigheden op het gebied van ontwerp- en/of bouwprocesmanagement, BIM en ICT en open standaarden.

Vaardigheden

 • Opstellen van BIM-eisen (contracten, protocol, uitvoeringsplan, ILS, modelleerafspraken)
 • Selectie van BIM-partners (adviseurs, leveranciers)
 • Toetsen van BIM-modellen op gestelde eisen
 • Monitoren van de voorgang van de modeleerwerkzaamheden
 • Coördineren van afstemming en modelleerafspraken
 • Organiseren en voorzitten BIM overleggen
 • Organiseren en begeleiden LEAN planningsessies
 • Komen tot procesverbeteringen en automatiseringen
 • Geven van hands-on begeleiding van verschillende professionals op de werkvloer
 • Geven van trainingen BIM en LEAN
 • Doen wat nodig is!

Salaris

De salariëring van deze fulltime functie ligt tussen € 3.000 en € 4.000 bruto per maand

The BIM practice

The BIM practice wordt ingehuurd door verschillende organisaties, zoals: bouwbedrijven, woningcorporaties, gemeenten en provincies. We begeleiden hierin als onafhankelijke Producers onze opdrachtgevers in een transitie die niet alleen alles van ons vraagt, maar ons ook alles geeft. Iedere opdrachtgever krijgt het beste van onze hele practice: omdat we achter de schermen samenwerken en kennisdelen, maar ook omdat we altijd een energie van verandering en voorwaarts meebrengen.

Als vrije speler, met een indrukwekkende BIM en Lean bagage, legt the BIM practice de verbinding. Tussen de korte en de lange termijn. Maar ook tussen software en mensen, tussen investering en opbrengsten, tussen modellen en motivaties. De meerwaarde van BIM – snelle veerkrachtige oplossingen door samenwerken – staat of valt met de juiste implementatie in de organisatie. The BIM practice identificeert daarin 3 fases: SET, GROUND en EXPLORE. Lees hier meer over in onze Closed Loop.

Interesse in onze vacature? Stuur je CV en motivatiebrief naar werkenbij@hopbv.nl . We nemen dan binnen 3 dagen contact met je op.

Overige vacatures

Projectleider Vastgoed

40 uur - Velsen-Noord

Projectleider Datakwaliteit

40 uur - Velsen-Noord